+31 (0)6 51 25 50 10 info@springx.nl

Filosofie

Wij geloven in een natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid

Home » De Filosofie van SpringX

Filosofie SpringX

Wij geloven in een natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid. Deze natuurlijke weg lijkt op die van de vier seizoenen:

In een fase die vergelijkbaar is met de winter, ontstaan gedachten en wensen dat een groei van klantbeleving en medewerkersenthousiasme mogelijk is. Hoe meer je erover nadenkt, hoe concreter je beeld wordt van wat mogelijk is en hoe meer je gaat geloven dat je wens realiseerbaar is.

In de volgende fase, de lente, deel je je gedachten en wensen met anderen / externen. Je enthousiasme zorgt ervoor dat anderen ook in je ideeën gaan geloven en zich ervoor in willen zetten. Data wordt verzameld en hier worden facts and figures van gemaakt. Plannen worden geconcretiseerd in acties. Er wordt bepaald welke hulp nodig is.

Dan ga je daadwerkelijk aan de slag met wat nodig is om de wensen gerealiseerd te krijgen. Hulptroepen worden gemobiliseerd, acties worden uitgevoerd. Iedere verandering is moeilijk. Vallen en opstaan. Met twee stappen vooruit en één terug ga je vooruit. Het is nu een kwestie van blijven geloven in de ambities, de samen te blijven koesteren en het enthousiasme te blijven aanwakkeren. Volharden dus. En dan zal je, aan het einde van de ‘zomer’, zien dat de eerste resultaten zichtbaar worden.

In de herfst worden de resultaten (de oogst) pas echt duidelijk en is het belangrijk het oogstfeest te vieren. In deze fase wordt ook teruggekeken: wat ging goed, wat niet. En heel voorzichtig beginnen de eerste wensen van wat nog meer mogelijk is al weer te op te borrelen…

Groei door inzicht en enthousiasme

De vier seizoenen

SpringX helpt organisaties volgens een cyclus die te vergelijken is met de vier seizoenen. Groei van de organisatie als totaal, van een afdeling of van individuele medewerkers. Ieder seizoen heeft haar eigen omstandigheden en vraagt om specifieke handelingen. Wij helpen organisaties om in deze cyclus te komen en ieder jaar groter en sterker te worden.

Hoe komen de vier seizoenen tot uiting in onze dienstverlening?

Contact

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem snel contact met ons op.

Laat een bericht achter